Gyászhír

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Parádi Andor 2022. július 20-án elhunyt.

Megjelent a Biokultúra újság 2022. 2-3. száma

Az alma biológiai növényvédelme * A biodinamikus alma- és diótermesztés nyomában az ország keleti peremvidékén * Egyszerű anyagok alkalmazása (4) * Az ökológiai gazdálkodás előnyei a gyümölcsösben * Komposztálással a talaj regenerálható * Aki körül mindig vibrál a levegő és a bioélet

Pesthidegkúti Biopiac a Klebelsberg Kúriában

Méltó helyszínre költözött a Közép-magyarországi Biokultúra Egyesület biopiaca.

Magyar Biokultúra Szövetség

A kezdetek

A ’80-as évek elején indult biogazdálkodók mozgalma 1983-ban alakult Biokultúra Klubbá, majd 1987-ben Biokultúra Egyesületé. Az Egyesület regionális szervezetei idővel önálló egyesületekké alakultak, csatlakoztak hozzájuk szakmai egyesületek és 2005-ben létrehozták a Biokultúra Egyesület jogutódját, a mai Magyar Biokultúra Szövetséget.

Tevékenységünk

Elsődleges célunk az ökotermékek fogyasztásának népszerűsítése, az ökogazdálkodás és -termékfeldolgozás elterjesztése. Ennek szellemében működtetjük Közép-Európa legnagyobb ellenőrzött ökopiacát, szervezzük szakmai és nagyközönségnek szóló rendezvényeinket, működtetjük közösségi oldalainkat, valamint képviseljük a hazai ökogazdálkodók érdekeit.

Hírlevél feliratkozás

Friss hírek, információk, programok, cikkek a bio világából minden hónap elején.

BIO – mi, miért, honnan?

Mi is az az öko/bio?

Olyan növényi és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok, alapanyagok, amelyeket jogszabályokban rögzített szigorú szakmai előírásokat betartva, a szakminisztérium által elismert ellenőrző szervezet felügyelete mellett állítottak elő.

Miért a bio?

Magas az íz- és a zamatanyagok mennyisége 
Magas a természetes fitovegyületek, antioxidánsok mennyisége
Magas a vitamin, az ásványi anyag és a szárazanyagtartalom
Nincsenek a termelésből felszívódó vegyszerek
Nincsenek GM szervezetek
Nincs antibiotikum
Nincsenek mesterséges adalék-, színezőanyagok
Nincsenek egészségre káros tartósítószerek, ízfokozó anyagok

Biokultúra Ökopiac

A Biokultúra Ökopiac Magyarország egyetlen ellenőrzött ökopiaca. Kizárólag jogszabályoknak megfelelő, érvényes Minősítő tanúsítvánnyal rendelkező, ökológiai gazdálkodásból származó termékeket, valamint néhány kézműves portékát lehet vásárolni.
Minden szombaton 6.30-13.00 között.
XII. kerület, Csörsz u. 18.

Tudj meg többet, tájékozódj

Iratkozz fel hírlevelünkre és csatlakozz Magyarország legrégebbi bio közösségéhez

Országos
Iskolakert-fejlesztési
program

Iskola
0
Mentor
0

Védjegyes partnereink

Megvásárolható kiadványaink

Showing 1–3 of 125 results

  • Fûszerek

    Fűszerek, gyógynövények – A magyar biokertekben

    1.600 Ft
    Kosárba
    Fûszerek

    Fűszerek, gyógynövények – A magyar biokertekben

    1.600 Ft

    SKU: c4167581ae9c

    Lechner Judit

    5 in stock

  • Sale!
    Biokultúra 2011_5

    Biokultúra 2011. 5. szám

    1.000 Ft 500 Ft
    Kosárba
    Biokultúra 2011_5

    Biokultúra 2011. 5. szám

    1.000 Ft 500 Ft

    Tartalmából:

    • Komposztáljunk diólevet!
    • Hasznos mikroorganizmusok a mezőgazdaságban
    • Szőlő- és környezetvédelem
    • Gyógyhatású növények az útmentén is
    • A bioélelmiszerek értéktöbbletei
    • Biokenyerek nem hagyományos módon
    • Munkahelyet teremtettek maguknak
    • A kukoricabogár rezisztenssé vált a Bt kukoricával szemben

    3 in stock

  • Biokultúra 2021. 4. szám

    1.000 Ft
    Kosárba

    Biokultúra 2021. 4. szám

    1.000 Ft

    Tematikus lapszám:
    Fókuszban a kezdő biogazdálkodók

    Tartalmából:

    • A biogazdálkodás általános alapelvei
    • Vetőmag, szaporítóanyag használat
    • A biológiai növényvédelem bővülő eszköztára
    • A nyugati dióburok-fúrólégy csapdázása különböző csalétkekkel
    • Agrotechnikával a fuzárium megelőzésére
    • Kocsis Bertold biogazdaságát imádják a vevők

     

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Biokultúra 2021. 4. szám”

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük