Ötletbazár

Egy ház körüli kiskertben nem feltétlenül éri meg minden feladathoz „célszerszámot” beszerezni, ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy a háztartás tárgyait miként tudjuk felhasználni.

Csak a bio citrusfélék héja fogyasztható

A citrusfélék elsősorban a téli időszak C-vitamin forrásai. Ha a héjukat is el szeretnénk fogyasztani, mindenképpen ragaszkodjunk a biohoz.

Tárolási veszteségek csökkentése

A növények természetes anyagcsere folyamatai a betakarított terményekben sem állnak le. Oxigént használnak el, miközben széndioxid, vízpára, hő és egyéb anyagok keletkeznek.

Befőzési alternatívák

A befőzés ősrégi tartósítási mód. Annak idején fagyasztóládák és élelmiszeripar híján a befőzés és az aszalás volt az egyetlen módja a gyümölcsök megőrzésének szűkösebb napokra.

Kék a kökény recece

A bodza-, som- és kökénylekvár készítésének első lépése a kirándulás. Mivel ezek a gyümölcsök nem kaphatóak a sarki zöldségesnél, bakancsot kell húzni és a megfelelő időpontban neki kell vágni az erdőnek.

Legutóbbi bejegyzések