A mű fő értéke a magyar bioméhészet szabályozásának és igényeinek ismertetése, hiszen ez a feltétele a vegyszermaradékoktól mentes méz előállításának. A szerző részletesen ír a méhekkel való egész évi foglalatosságról, amivel elérhető a vegyszermentesség. Ennek feltételei még nem közismertek, ezért külföldi példákat is ismertet Ausztriából, az USA-ból, Franciaországból. A sok fénykép segíti a részletes ismeretek elsajátítását.
Kapcsolódó termékek
-
Akció!
Biokultúra 2017. 1. szám
1.000 Ft500 Ft KosárbaBiokultúra 2017. 1. szám
1.000 Ft500 FtCímkék: Biokultúra, ökogazdálkodásTartalmából:
- Új almafajta jelölteket mutatott be a NÉBIH
- A kertészeti növényfajták szerepe a korszerű ökológiai gazdálkodásban
- Pajorok elleni védekezési kísérletek Beauveria törzsekkel
- Gyomfelvételezési tapasztalatok durum búzában
- Védekezés a levéltetvek ellen az ökológiai gazdaságban
- Almaültetvények pókfaunisztikai felmérése a peszticidterhelés függvényében
-
Akció!
Biokultúra 2014. 6. szám
1.000 Ft500 Ft KosárbaBiokultúra 2014. 6. szám
1.000 Ft500 FtCímkék: Biokultúra, ökogazdálkodásTartalomból:
- A bor, a biodinamika és az ember
- Riolittufa a szőlő-és borgazdaságokban
- Hazai csúcstechnológiával az egészségesebb szőlőért
- Az ökológiai gazdálkodás előnyei
- A bioélelmiszerek szerepe az egészségesebb táplálkozásban
- A Biogazdálkodás az életük – Pro Biokultúra Díj 2014
- Nanotechnológia a mezőgazdaságban
1 készleten