Ötletbazár
Egy ház körüli kiskertben nem feltétlenül éri meg minden feladathoz „célszerszámot” beszerezni, ezért összegyűjtöttünk néhány ötletet, hogy a háztartás tárgyait miként tudjuk felhasználni.
Csak a bio citrusfélék héja fogyasztható
A citrusfélék elsősorban a téli időszak C-vitamin forrásai. Ha a héjukat is el szeretnénk fogyasztani, mindenképpen ragaszkodjunk a biohoz.
Tárolási veszteségek csökkentése
A növények természetes anyagcsere folyamatai a betakarított terményekben sem állnak le. Oxigént használnak el, miközben széndioxid, vízpára, hő és egyéb anyagok keletkeznek.
Befőzési alternatívák
A befőzés ősrégi tartósítási mód. Annak idején fagyasztóládák és élelmiszeripar híján a befőzés és az aszalás volt az egyetlen módja a gyümölcsök megőrzésének szűkösebb napokra.
Kék a kökény recece
A bodza-, som- és kökénylekvár készítésének első lépése a kirándulás. Mivel ezek a gyümölcsök nem kaphatóak a sarki zöldségesnél, bakancsot kell húzni és a megfelelő időpontban neki kell vágni az erdőnek.