A paradicsom frissen szedve az igazi, amikor nincs szüksége utóérésre. Ebben az állapotában kb. egy hétig tudjuk tárolni.

A minőség megőrzése érdekében az alábbiakat javasoljuk:

  • Hűvös helyre tegyük, de ne hűtőbe, mert a hideg hatására csökken az aromaanyagok mennyisége.
  • Vegyük ki a csomagolásból, hogy járhassa a levegő.
  • Ha puhább a paradicsomunk, egy tálcára terítsünk konyharuhát és egy rétegben helyezzük rá a bogyókat, hogy elkerüljük a nyomásfoltokat.
  • A paradicsomból érésgyorsító etiléngáz szabadul fel. Ha nem akarjuk, hogy ez más zöldségek, gyümölcsök érését felgyorsítsa, akkor tároljuk külön.
  • Le is fagyaszthatjuk a paradicsomokat, de ettől meglöttyednek, ami elveszi a kedvünket a friss fogyasztástól, de kifejezetten előnyös az ételek készítése szempontjából.

 

Gelencsér Margit

Recommended Posts